Audio

Tom Silvennoinen utför seriös renovering av främst vintage-skivspelare och en del utvalda högtalare. Vi är inte handlare i begagnad hifi, utan en renoveringsverkstad som ibland säljer enstaka helrenoverade och noga genomgångna apparater.

Jag tar emot skivspelare och högtalare för reparation och renovering.

Jag har en stor förkärlek för sextio- och sjuttiotalens bättre mellanhjulsdrivna spelare från Lenco, Dual, Thorens, Garrard och andra, men arbetar lika mycket med intressanta rem- och direktdrivna spelare, främst från sextio-, sjuttio och åttiotalen.

Med högtalare gör jag allt från omkantningar av element, reparationer och modernisering av delningsfilter, till reparationer av lådor, frontar, fanérskador och ytfinish.

Jag tillverkar även en del nya specialdelar i gummi- och plastmaterial som annars är utgångna från tillverkarna. Nya kopior av fötterna till de klassiska Sonab-högtalarna OD-11, OA-12 och OA-14 är den viktigaste delen av den tillverkningen, men jag gör även exempelvis motorbussningar till en del skivspelare. Jag är alltid öppen för att diskutera specialbeställningar.

Vi har ingen onlineförsäljning via vår sajt, utan färdigrenoverade apparater säljs via annonser på Blocket eller lämpliga hifisajter. De brukar kunna kännas igen på de grundliga beskrivningar som många retar sig på. Specialdelar säljs via epostkontakt.

Välkommen att kontakta oss på audio@collegit.se för frågor, bokningar och beställningar.