Audio

| English text |

Specialdelar till klassisk audioutrustning

Tom Silvennoinen arbetar med renovering av främst vintage-skivspelare och en del utvalda högtalare. Vi är inte handlare i begagnad hifi, utan en renoveringsverkstad som ibland säljer enstaka helrenoverade och noga genomgångna apparater, samt tillverkar specialdelar till skivspelare och högtalare som inte går att få tag på någon annanstans.

Vi har en stor förkärlek för sextio- och sjuttiotalens bättre mellanhjulsdrivna spelare från Lenco, Dual, Thorens, Garrard och andra, men arbetar lika mycket med intressanta rem- och direktdrivna spelare, främst från sextio-, sjuttio och åttiotalen. Eftersom dessa maskiner nu är mer än 40 år gamla lönar det sig sällan att reparera enstaka fel. För att undvika framtida problem krävs en total renovering, där all mekanik tas isär, rengörs och justeras in igen.

På högtalare gör jag allt från omkantningar av element, reparationer och modernisering av delningsfilter, till reparationer av lådor, frontar, fanérskador och ytfinish.

Vi har ingen onlineförsäljning via vår sajt, utan färdigrenoverade apparater säljs via annonser på Blocket eller lämpliga hifisajter. De brukar kunna kännas igen på de grundliga beskrivningar som många retat sig på.

Specialdelarna säljs antingen via mailkontakt eller genom Tradera. Det sortiment vi erbjuder finns på vår engelskspråkiga sida, och på vår traderaöversikt.

Tom deltar sporadiskt i skivspelardiskussioner på Audiokarma, Lenco heaven och Vinylengine under användarnamnet tothmes, och kan även nås den vägen.

Välkommen att kontakta oss på audio@collegit.se för frågor, bokningar och beställningar.